Wat 1360 mensen zeggen over 't Amsterdammertje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Vorige week waren wij tijdens de storm Ciara en code Oranje naar Loenen vertrokken, nieuwsgierig naar deze tent. Was opvallend rustig, veel afzeggers door ruige weer, maar een topervaring! Eerst 4 amuses uit 4 landstreken, dan dun gesneden zwaardvis, met prei, ijs van haringkuit en karnemelk beure blanc, een kunstwe...
Lees hele reviewVorige week waren wij tijdens de storm Ciara en code Oranje naar Loenen vertrokken, nieuwsgierig naar deze tent. Was opvallend rustig, veel afzeggers door ruige weer, maar een topervaring! Eerst 4 amuses uit 4 landstreken, dan dun gesneden zwaardvis, met prei, ijs van haringkuit en karnemelk beure blanc, een kunstwerk om te zien, en geweldige smaaksensatie. Nu U het eerste gerecht zelf ook kunt maken (..?), er volgde nog Jakobsschelp, Gamba, Tamme Eend en Sinaasappel, hoewel wij de zwaardvis en de gamba echt top van de top vonden.
Mooie wijnen, vriendelijke en hartelijke bediening. Nu met partner geweest, misschien gaan we met Kerst wel met zijn zessen (ons gezin), en miischien eerder ook nog wel?.
Anyway, helemaal TOP dus.
Het Amsterdammertje is een verwennerij voor je zintuigen. Wat zij met eten doen, is geweldig. Daarnaast was de bediening super attent en zorgden zij voor een heerlijk relaxt avondje.
We hebben heerlijk geluncht met bijzondere amuses en gerechten, geserveerd door een een bijzonder vriendelijke bediening.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over 't Amsterdammertje*
Restaurant 't Amsterdammertje ligt in Loenen aan de Vecht. Sinds de jaren '80 is 't Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3-gangen keuzemenu aanboden.
Chef-kok André Gerrits begon zijn professionele carrière als kok bij Restaurant de Kromme Dissel. Na werkervaring te hebben opgedaan in verschillende keukens en zijn culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te trekken, heeft hij in 2009 samen met zijn vrouw Genevieve 't Amsterdammertje overgenomen. Het succes volgde al snel want in november 2010 is 't Amsterdammertje bekroond met een eerste Michelinster.
Werelden komen samen in de prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij van dit restaurant. Chefkok André en zijn team nemen je mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Hoogstaande culinaire gerechten uit de internationale keuken worden geïnspireerd door de seizoenen en geserveerd door een gepassioneerd en gedreven team.
Achter alle gerechten zit een verhaal en de gasten worden meegenomen in deze beleving. Samen met de sommelier wordt bij elk gerecht gewerkt aan de wijn-spijs combinatie. Dit zijn voornamelijk zuivere en biologische wijnen vanuit de hele wereld met een voorliefde voor wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië.
Laat je verrassen door de culinaire gerechten die 't Amsterdammertje te bieden heeft.