Wat 1359 mensen zeggen over 't Amsterdammertje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten door de zeer creatieve keukenbrigade, die zorgde voor een prachtige opmaak, een unieke smaakbeleving en mede met het bedienend personeel voor een fantastische 'after dinner time' . Thanks!
Goede prijs-kwaliteit verhouding, heerlijke wijnen ook.
Prachtig 3-gangen menu Dining City met - en dat maakt het extra aantrekkelijk - ruime keuze van vier extra gerechten voor schappelijke prijs.
Met verbazing ontvangen want voor het eerst sinds lange, lange tijd niet met mijn dochter maar met een vriend voor het leven. Omdat André zelf er niet is komt de sous-chef en...
Prachtig 3-gangen menu Dining City met - en dat maakt het extra aantrekkelijk - ruime keuze van vier extra gerechten voor schappelijke prijs.
Met verbazing ontvangen want voor het eerst sinds lange, lange tijd niet met mijn dochter maar met een vriend voor het leven. Omdat André zelf er niet is komt de sous-chef enthousiast vertellen over gisteren gewonnen wedstrijd Aan de Schelde (of zoiets) én over de bereiding van de gerechten.
De bekende wereldreis van amuses kende weer wat nieuwe elementen. Voor van zalm & oester echte parel. Extra gang kalfzwezerik met Japanse invloeden de absolute topper. Lam zelf mooi gegaard maar - voor mij - met te pittige bijgerechten die wat domineerden. Lekker dessert van rabarber (zien we op dit moment wat te vaak) en rode bessen. Leuk dat Amsterdammertje met friandises en wat een heerlijke macaron en madeleine (volgens mijn dochter dan want die heb ik mee naar huis genomen). Top weer.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over 't Amsterdammertje*
Restaurant 't Amsterdammertje ligt in Loenen aan de Vecht. Sinds de jaren '80 is 't Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3-gangen keuzemenu aanboden.
Chef-kok André Gerrits begon zijn professionele carrière als kok bij Restaurant de Kromme Dissel. Na werkervaring te hebben opgedaan in verschillende keukens en zijn culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te trekken, heeft hij in 2009 samen met zijn vrouw Genevieve 't Amsterdammertje overgenomen. Het succes volgde al snel want in november 2010 is 't Amsterdammertje bekroond met een eerste Michelinster.
Werelden komen samen in de prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij van dit restaurant. Chefkok André en zijn team nemen je mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Hoogstaande culinaire gerechten uit de internationale keuken worden geïnspireerd door de seizoenen en geserveerd door een gepassioneerd en gedreven team.
Achter alle gerechten zit een verhaal en de gasten worden meegenomen in deze beleving. Samen met de sommelier wordt bij elk gerecht gewerkt aan de wijn-spijs combinatie. Dit zijn voornamelijk zuivere en biologische wijnen vanuit de hele wereld met een voorliefde voor wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië.
Laat je verrassen door de culinaire gerechten die 't Amsterdammertje te bieden heeft.