Deal
Deal
Korting
Hoe werkt het?
Reserveer online je tafel via deze website.
Bij het online reserveren vul je je unieke Gamma Dinerbon vouchercode in.
Nadat je hebt gegeten vraag je de rekening en lever je vervolgens je dinerbon in of toon deze digitaal op je smartphone. De dinerbon t.w.v. € 20,00 wordt door het restaurant van je totaal rekening afgehaald.
Reserveren is heel eenvoudig en je hoeft pas in het restaurant te betalen.
Let op. Maximaal 1 voucher per 2 personen. De menuprijs van € 72,50 is voor de eerste persoon. De tweede persoon betaalt € 92,50. Zie ook de voorwaarden.
BOEK NUBOEK NU- Deze deal is geldig t/m 31 december 2025
- Gratis annuleren tot 24 uur voor je reservering
- Geef je dieetwensen door op het reserveerformulier
Wat 1017 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Afgelopen dinsdag heerlijk gegeten in het zeer sfeervolle restaurant 'Tante Koosje'. Buiten voor de deur waanden wij ons in een bijna Anton Pieck achtige omgeving, wat al direct een leuke sfeer creëert. Binnen in het restaurant heerst een zeer warme, knusse huiskamerachtige sfeer. Wij kregen een plaatsje naast de ba...
Lees hele reviewAfgelopen dinsdag heerlijk gegeten in het zeer sfeervolle restaurant 'Tante Koosje'. Buiten voor de deur waanden wij ons in een bijna Anton Pieck achtige omgeving, wat al direct een leuke sfeer creëert. Binnen in het restaurant heerst een zeer warme, knusse huiskamerachtige sfeer. Wij kregen een plaatsje naast de bar waarbij wij konden genieten van de kunsten van het kundige maar vooral vriendelijke personeel.
Wij hadden gereserveerd voor de restaurantweek. We kregen 3 amuses geserveerd. Allen zeer smaakvol en mooi van kleur.
Het voorgerecht Coquilles Saint Jacques, guinoa, gepekelde Albacore tonijn, geweckte groenten, brunoise van Granny Smith appel en vinaigrette van ponzu. Ontzettend lekker! Mooi van kleur, heerlijke groenten.
Als tussengerecht kregen wij een alternatief aangeboden. (ipv roodbaars met krab) van Krokant gebakken kalfszwezerik op linzen in een saus van zwezerik met pompoenpuree en groene asperges. NOMNOMNOM!
Hoofdgerecht Gebraden Veluwse eendenborst, Fries suikerbrood met eendenlever, pastinaak, en gevogelte moriellesjus. De eend was ontzettend mals, de jus onwijs lekker, zeker in combinatie met de pastinaakpuree. De eendenlever met Friessuikerbrood leek een gekke combinatie maar was erg lekker. Het was jammer dat de eendenlever erg koud was. Dit maakte de smaakbeleving iets minder.
Tussendoor kregen wij een een klein hoorntje met honingijs met een ietsje van mandarijn :O) Helemaal lekker!
Het dessert een bombe van bloedsinaasappel, gezoete jasmijnrijst, tuille van amandelen en sorbet van boomtomaat deed ons even fronsen met de wenkbrauwen maar bleek een sensatie in de mond gecombineerd met elkaar.
Alle gangen kwamen met wijnen die zeer mooi aansloten op de smaak van de gerechten. Voor de Bob was er een keuze uit diverse verse biologische sappen.
Aan het einde van de avond kregen we nog ieder een blikje met lekkere bonbons mee met daarop Tante Koosje :O)
Voor ons een zeer geslaagde eerste kennismaking Tante Koosje. Wij komen graag nog een keer terug om te genieten
Het menu was fantastisch. Wij waren met 4 personen, allemaal lekkerbekken die echt wel wat gewend zijn maar we waren allevier erg in de wolken met de bijzondere gerechten die we voorgeschoteld kregen.
Daarnaast was de bediening erg voorkomend en hartelijk op een keurige manier.
Voor herhaling vastbaar!
het blijft een bijzondere gebeurtenis om er te eten. en het verleiden met eten is een grote kunst en een ster zeker waard
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.